Türkiye, Ukrayna ile ortak radar üretecek

Türkiye ile Ukrayna arasında ilk kez savunma alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

Ukrayna Devlet Savunma İşletmesi UkroboronProm bünyesindeki Ukrinmaş şirketi ile Havelsan Hava Elektronik Sanayi, radar üretimi konusunda anlaşmaya vardı.

UkroboronProm basın sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre anlaşma, Havelsan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Taner Düvenci ile Ukrinmaş Genel Müdürü Sergey Slyusarenko arasında, Kiev’deki Silah ve Güvenlik Fuarı’nda imzalandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Slyusarenko, “Türkiye ile Ukrayna arasında ilk defa savunma alanında işbirliği öngören bir anlaşmaya imza atılıyor.

Türkiye ile işbirliği, yalnızca daha gelişmiş ürün elde edilmesini değil, NATO ülkeleri için yeni pazarlar açılmasını da sağlıyor” dedi.

Ukranya’nın savunma sanayi devi olan devlet firması Ukroboronprom ile ülkemizin yazılım devi HAVELSAN, Pasif Algılayıcı Sensör Sistem(PASİS) için ortak üretime gidiyor. Her iki ülkenin uzaktan algılama kabiliyetini 600 km’ye kadar çıkarmayı hedefleyen bu ürünün, deniz, kara ve hava hedeflerinin pasif olarak belirlenmesinde her iki ülkenin askeri kuvvetlerine stratejik bir avantaj sağlaması planlanıyor.

Havelsan ile Ukrinmaş arasında işbirliği mutabakatına Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 08 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokolle yapıldığı belirtildi.

Kuruluş, roket sistemlerinden, havacılık sanayisine, zırh teknolojilerinden, askeri araç ve yüksek isabet gücüne sahip savaş araçlarına kadar çok sayıda savunma ürünün üretimini gerçekleştiriyor. 100’un üzerinde şirketi bünyesinde barındıran Ukroboronprom, ülkenin savunma sanayisi üretiminde en güçlü kurumu olarak kabul ediliyor.

Etiket: türkiye ukrayna ortak radar üretimi, ukrayna radar, türkiye ukrayna, ukrayna ortak radar, ukrinmaş, havelsan,ukroboronProm, ukroboronProm havelsan, ukrinmaş havelsan,türkiye ile ukrayna savunma işbirliği, türkiye ukrayna savunma anlaşması, türkiye ukrayna savunma işbirliği, pasif radar, passive radar, havelsan pasif radar, pasif algılayıcı sensör sistem, PASİS,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir