ANKA-S Teslimatları 2017 Yılında Başlıyor

TSK’nın havadan keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen ANKA-S İnsansız Hava Aracı’nın teslimatları 2017’de başlayacak. ANKA-S, 23 bin fit irtifada 18 saat görev yapabilecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) havadan keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilmekte olan ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemine yönelik sözleşme kapsamında 10 adet İHA ile ilgili yer sistemlerinin 2017 yıl başlayacak teslimatlarının 2018’de tamamlanmasının planlandığı, kalifikasyon sürecinin devam ettiği, 2017’de 6, 2018’de 4 adet olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığının siparişlerinin teslim edileceği belirtildi.

ANKA-S İHA sistemi halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak uydu üzerinden kontrol (SATCOM Türksat 4B), telsiz rölesi, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü milli tasarım EO/IR kamera özelliklerini içerecektir. Operasyon, Simülatör ve eğitim Merkezi (OSEM) vasıtasıyla görüş hattı ötesinde uydu üzerinden aynı anda birden fazla ANKA-S İHA sistemi kontrol edilebilecektir.

Sabit yörüngedeki TÜRKSAT 4B haberleşme uydusu üzerinden kontrol imkanı bulunan ANKA-S böylece kesintisiz olarak iletişim şansı buluyor. ANKA-S operasyonel hale geldiğinde, TÜRKSAT 4B’nin erişebildiği dünyanın herhangi bir yerinde yer istasyonuna ihtiyaç olmadan, sadece havalanıp-inebileceği bir alan sağlanmak suretiyle kullanılabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir