Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Korkut’un yeteneklerini gösteren bir video ile birlikte, İlk KORKUT, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. KORKUT sistemi; havadan karaya füzeler ve düşman hava unsurlarına karşı milli imkânlarla geliştirildi” ifadeleri yer aldı.
ASELSAN ve FNSS tarafından üretilen Korkut, Kundağı Motorlu Hava Savunma Sistemi olarak adlandırılıyor. Komuta kontrol aracı ve Silah sistemi aracından oluşan Korkut sistemi amfibik özelliğe sahip.
Parçacıklı mühimmatları da kullanabilen Korkut, hedeflerin tespitini üç boyutlu mobil arama radarı ile gerçekleştirerek, hedefi ateş altına alıyor.
Korkut’un komuta kontrol aracı, zırhlı mekanize birlikler ile müşterek görev icra edebiliyor, üç boyutlu arama radarı ile hedef tespit ve takibi yapabiliyor, yerel hava resmi oluşturabiliyor, üst komuta kontrol unsuru ile hava resmi paylaşabiliyor.
Üst komuta kontrol unsurundan angajman emirlerini alabiliyor, gelişmiş tehdit değerlendirme ve silah tahsis algoritması oluşturabiliyor, hava savunma silahlarının üst komuta kontrolünü sağlaya biliyor ve dost/bilinmeyen ayrımı yapabiliyor.
KORKUT’un ateş gücü MKEK tarafından üretilen iki adet 35 mm’lik toptan oluşuyor. Hareket halinde de atış yapabilen KORKUT, iki ayrı mermi besleme sistemi kullanarak, namlulardan biri arızalansa dahi diğer namlu ile atışa devam edebiliyor. Otomatik mühimmat besleme sistemi de olan KORKUT, dakikada bin 100 atış yapabiliyor. Menzili 4 kilometre olan sistem, hava-yer mühimmatları, seyir füzeleri, helikopter ve İnsansız Hava Araçlarına karşı geliştirildi. İhtiyaçlar doğrultusunda sisteme STINGER ve IGLA-S gibi kısa menzilli IR güdümlü füzeler de monte edilebilecek. KORKUT’un toplam 400 adet mermi taşıma kapasitesine sahip olduğu yetkililerce belirtiliyor.
Öte yandan Korkut’un Silah sistemi aracı, zırhlı mekanize birlikler ile müşterek görev icra edebiliyor, stabilize silah kulesi ile hareket halinde atış yapabiliyor, otomatik olarak mühimmat besleyebiliyor ve seçebiliyor.
Atış kontrol radarı ile otomatik hedef takibi yapabiliyor, elektro optik algılayıcılar ile hedef tespit ve takibinde bulunabiliyor ve gelişmiş atış kontrol algoritmaları ile etkin hava savunması sağlıyor.
KORKUT, otomatik hedef takibi yapabilen yine ASELSAN ürünü üç Boyutlu Ku-Bant Atış Kontrol Radarı ve IFF (Dost/Düşman tanıma) anteni ile donatıldı. Üç Korkut aracını kontrol edebilen ve yine ZMA-30 şasisi üzerine yerleştirilen KORKUT Komuta Kontrol Aracı ise aktif faz dizinli antene sahip üç boyutlu X-Bant Mobil Arama Radarı ile donatıldı. Ku-Bant Atış Kontrol Radarı azami 30km menzile sahipken, dakikada 30 devir dönüş yapan Mobil Arama Radarı’nın hedef tespit menzili ise 70km üzerinde.