Efes-2018 Tatbikatına Milli Ürünler Damga Vurdu

İzmir’in Seferihisar ilçesinde devam eden Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı, Türk savunma sanayi firma ve ürünlerinin gövde gösterisine sahne oldu.

Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nda yerli ve milli silahlar üstün performanslarıyla güven verdi.

Tatbikatta Türkiye’nin ürettiği 3 saat havada kalabilen 537 kilometre menzilli ATAK helikopterleri ve bu yıl ilk kez Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) da tatbikatta yer alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine 2016’da giren ve “uçan kale” ismiyle anılan CH47F Chinook helikopterleri de Efes2018’de ilk kez kullanılıyor. Çift motorlu, iki rotorlu, yaklaşık 8 ton yük taşıyabilen helikopterlerin önemli görevlerde kullanılması hedefleniyor. Efes2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nda ayrıca, ilk kez TCG Bayraktar ve TCG Büyükada gemileri, hava savunma silah sistemi KORKUT, lazer güdümlü füze CİRİT, uzun menzilli lazer güdümlü füze LUMTAS, modern piyade tüfeği MPT76, amfibi zırhlı istihkam iş makinesi (AZMİM/KUNDUZ), 203 mm K/m obüs de görev alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=hLcMPvWG2E0

TSK, gündüz ve gece yapılan ağır silah atışları ve çıkarma gemileriyle yapılan kara harekatlarıyla göz doldurdu.

Türkiye’nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde, dost ve müttefik 19 ülke unsurlarının katılımıyla devam eden Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı yanı sıra Doğanbey Tatbikat Bölgesi’nde 35 Türk savunma sanayi şirketinin katılımıyla Savunma Sanayi Sergisi düzenlendi.

Sergide Bayraktar TB2, Vestel Karayel, 12 farklı zırhlı araçla BMC, 6 zırhlı ve paletli araçla Otokar, çok sayıda zırhlı taktik tekerlekli zırhlı araçla FNSS, zengin silah portföyüyle MKE, milli akıllı mühimmatlarıyla Roketsan, yüksek teknolojik ürünleri ve yazılımlarıyla Aselsan ve Havelsan, patlamaya dayanıklı modüler şetler ürünü padmer ile OFM Mühendislik, canlı görüntü aktarma sistemi olan Kuzgun, PiriReis bilişim firması ile geliştirilen milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS) İHA Modülü, zırhlı personel taşıyıcılrı ve uzaktan kumandalı aracıyla Katmerciler Efes 2018’de görücüye çıktı

7-11 Mayıs’ta icra edilen Efes-2018 Tatbikat bölgesindeki Savunma Sanayi Sergisi, 10 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı
Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı
Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı
Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir