Savunma Sanayii Savunma Sanayii Başkanlığı ile 2013 yılının sonunda imzalanan KEMENT projesinde Fabrika Kabul testleri öncesi son Prototip Gösterimi aşaması başarı ile tamamlandı. Proje, fabrika ve saha kabul aşamaları ile devam edecek.
Seyir füzelerimizin taarruz gücünü, bekasını ve elastikiyetini arttırmayı, hava-hava ve hava-yer sistemleri arasında ağ yapısında çalışan taktik veri bağı terminallerinin geliştirilmesini amaçlayan KEMENT Projesi’nde Fabrika Kabul testleri öncesi son Prototip Gösterimi aşaması başarı ile tamamlandı.
Gösterim, 2018 Mayıs ayında Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı temsilcilerinin katılımıyla, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ilgili tesislerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Meteksan Savunma tarafından yürütülen ve 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, TÜBİTAK BİLGEM, TÜBİTAK SAGE, ROKETSAN ve MilSOFT’un alt yüklenici olarak görev aldığı projede, Meteksan ekibinin yoğun çalışmaları ile tamamlanan prototiplerin Tasarım Doğrulama aşamasında da sona yaklaşıldı.
KEMENT projesi kapsamında geliştirilen ve ağ yapısında çalışan taktik veri bağı terminallerinin öncelikli olarak seyir füzelerinde ve F-16 uçaklarında kullanılması planlanıyor. Projenin tamamlanmasının ardından ise KEMENT taktik veri bağı terminalleri, uzun mesafeden, elektronik harbe dayanıklı, yüksek hızlı taktik veri haberleşme ihtiyacı duyulan pek çok uygulama ve platformda kullanılabilecek bir yapıda olacak.
Meteksan “Türkiye’nin Veri Bağı Firması olmak” vizyonundan hareketle, müşterilerilerinin ihtiyaçlarını tam karşılayan, güncel teknolojiyi kullanan, Ar-Ge temelli, millî, yenilikçi, maksimum yurt içi katma değeri olan veri bağları üretmeye devam ediyor.
TSK’nın harekat yapma kabiliyeti ve etkinliğini artıracak Milli Taktik Veri Bağının altyapısının oluşturulması hedefi ile başlayan KEMENT projesinde özgün, güvenilir, zorlu görev koşullarına dayanıklı KEMENT terminalleri 2018 yılı sonunda TSK unsurlarında entegre edilmeye hazır olacaktır.
KEMENT projesinin tamamlanmasından sonraki süreçlerde, geliştirilen taktik veri bağı terminalinin ihraç versiyonunu hazırlayarak, benzeri terminallere erişemeyen dost ve müttefik ülkelerde önemli ihracat potansiyeli yakalanacağını düşünüyoruz.
İki silah istasyonu ile tek sortide 8 farklı hedefe Minyatür Bomba atmaya yarayan Çoklu Taşıma Salanı ve açılır kanatları ile 102 km menzille ulaşabilen sert ve yumuşak kara hedeflerine karşı geliştirilen tümleşik GPS/INS güdümlü Minyatür Bomba
#Millisavunma
STA Projesi kapsamında FNSS’in geliştirdiği Kaplan aracından 4 km menzile sahip OMTAS füzesiyle yapılan ilk atışta hedef başarıyla vuruldu. Yıl içinde projenin kalifikasyon testleri tamamlanarak Kaplan ve Pars'ın teslimatlarına başlanacak. Toplamda 260 araç teslim edilecek.
Çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG ANADOLU'nun 2019'un ilk çeyreğinde suya indirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: @tcsavunma
#Millisavunma #Anadolu #Denizkuvvetleri
Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini de taşıyan test ve eğitim gemisi Ufuk Korveti denize indirildi. Sınıfının 5. gemisi olma özelliğini taşıyor.
Tam Boy: 99.5 mt
Genişlik: 14.4 mt
Deplasman: 2.400 ton
Hız:18+ knot
#Millisavunma #Savunmasanayii #DenizKuvvetleri #TSK
TUSAŞ'ın ANKA-2 (YFYK) platformunun ilk görüntüsü ( @SimsekGuntay) tarafından paylaşıldı.
Platform;
2 adet TEI PD-170 motoru
Aselsan CATS görüntüleme sistemi
Yerli SATCOM kullanacak.
750 kg faydalı yük taşıyabilecek.
25 bin ft irtifaya çıkabilecek.
Sitede, Savunma Sanayi sektörüyle ilgili yerli firmaların milli imkânlarla geliştirdiği ürün ve projeleri görsel ağırlıklı olarak sizlere tanıtmaktayız.
Milli Savunma Sanayii ürün ve projelerini canı gönülden destekliyor ve firmalarımıza başarılar diliyoruz.
Sitemizde paylaşılan tüm bilgi ve görseller açık kaynaklardan temin edilmektedir.
Millisavunma.com