Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ana yükleniciliğinde, Kalekalıp ile birlikte geliştirilen Milli Piyade Tüfeği MPT-76’nın seri üretimi başladı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile MKEK arasında 20 bin tüfeklik üretim sözleşmesi imzalandı. İlk partide üretilmesi planlanan toplam 35 bin 14 tüfeğin kalan kısmının Kalekalıp tarafından üretilecek. ilk etapta üretilen tüfekler Kara, Deniz, Jandarma komutanlıklarında kullanılacak.
Türk tasarımı olan MPT-76’nın ihracına yönelik girişimler de bulunduğu belirtilen duyuruda, “Modern Piyade Tüfeği Projesi Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının milli imkânlarla karşılanması yönünde atılmış önemli bir adımdır. Tasarım ve geliştirmesi tamamen millî imkânlarla tamamlanmış, zorlu koşullarda kalifiye edilmiş olan MPT-76’nın seri üretim döneminde, öncelikle silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin hafif silah ihtiyacının karşılanması hedeflenmektedir.
2017’de ise MKE 19.500, diğer üretici olan Kale Kalıp ise yaklaşık 15 bin yeni piyade tüfeğini TSK’ya teslim edecek. MPT-76 NATO standardı olan soğuk ve sıcak hava, kum yağmur, çamur gibi ağırlaştırılmış 42 testin tamamını hatasız geçti. ABD ordusunun kullandığı M-16 bu testlerin yaklaşık 25’ini geçebiliyor.
NATO standartlarında piyade tüfekleri için bin mermi atımında ‘boş kovan sıkıştırma’, ‘mermiyi yuvadan dışarı atmama’ gibi 8 basit hata normal karşılanıyor. Ancak MPT 76’da bu rakam 1000 mermide 3 basit hataya düşürülerek bir rekor kırıldı.
Teknik Özellikleri
Ağırlık 4.180 gr
Uzunluk 92 cm
Mühimmat 7.62×51mm NATO veya 5.56x45mm NATO
Kalibre 7,62 mm (0.30 inç)
Atış hızı (Dakikada) 700 atım
Etkili menzil 600 m
Azami menzil 1200 metre
Nişangah Iron sight, ACOG, EOTech, Piton, vb
MPT-76
Trijicon Acog Optik Nişangah
MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ MPT-76
Not: Ürünlerimizin tanıtımı konusunda sıkıntılar olduğunu düşünüyoruz. En açık örneği bu videodur. Savunma sanayi gönüllüleri olarak bu tarz videoları kendi yerli firmalarımızdan bekliyoruz.
2016 yılında kırıkkale için keskin nişancı tüfek namlusunu Karbon fiber kompozit üründen yaptık (3 adet) denemelerin son derece başarılı olduğu tarafınıza iletildiği halde bir türlü seri üretime geçilmesi konusunda davet edilmedik. Konuya vakıf Albay bizim onayımız tamam üst birime bilgi verildi demişti. Hala bekliyoruz
Çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG ANADOLU'nun 2019'un ilk çeyreğinde suya indirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: @tcsavunma
#Millisavunma #Anadolu #Denizkuvvetleri
Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini de taşıyan test ve eğitim gemisi Ufuk Korveti denize indirildi. Sınıfının 5. gemisi olma özelliğini taşıyor.
Tam Boy: 99.5 mt
Genişlik: 14.4 mt
Deplasman: 2.400 ton
Hız:18+ knot
#Millisavunma #Savunmasanayii #DenizKuvvetleri #TSK
TUSAŞ'ın ANKA-2 (YFYK) platformunun ilk görüntüsü ( @SimsekGuntay) tarafından paylaşıldı.
Platform;
2 adet TEI PD-170 motoru
Aselsan CATS görüntüleme sistemi
Yerli SATCOM kullanacak.
750 kg faydalı yük taşıyabilecek.
25 bin ft irtifaya çıkabilecek.
TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği ATLAS AÖB, ilk defa yerli bir mühimmata entegre edilerek seyrüsefer, güdüm ve kontrol yeteneği kazandırılmış, entegrasyon testleri ile birlikte 300 adetlik başlangıç seviye ilk üretim için sipariş almıştır.
Kaynak: @SageTubitak
Sitede, Savunma Sanayi sektörüyle ilgili yerli firmaların milli imkânlarla geliştirdiği ürün ve projeleri görsel ağırlıklı olarak sizlere tanıtmaktayız.
Milli Savunma Sanayii ürün ve projelerini canı gönülden destekliyor ve firmalarımıza başarılar diliyoruz.
Sitemizde paylaşılan tüm bilgi ve görseller açık kaynaklardan temin edilmektedir.
Millisavunma.com
Merhaba silahımızın mekanizması bazen sıkıntı veriyor diye duydum kullananlardan bununla ilgili bi düzeltme oldumu teşekürler…
2016 yılında kırıkkale için keskin nişancı tüfek namlusunu Karbon fiber kompozit üründen yaptık (3 adet) denemelerin son derece başarılı olduğu tarafınıza iletildiği halde bir türlü seri üretime geçilmesi konusunda davet edilmedik. Konuya vakıf Albay bizim onayımız tamam üst birime bilgi verildi demişti. Hala bekliyoruz