Milli Savunma Bakanlığı, ilk yerli ve milli sonar sisteminin üretildiğini duyurdu. Su altındaki denizaltı, mayın, torpido gibi hedefleri tespit edecek yerli sonar, MİLGEM gemilerine monte edilecek
“Karinaya Monteli Sonar Sistemi”, Korvet ve Fırkateyn gibi su üstü gemilerinin karinalarına monte edilen, Denizaltı Savunma Harbi ve Mayın Sakınma görevlerini yerine getiren düşük-orta frekanslarda aktif ve pasif olarak çalışan bir sonar sistemidir. (sualtı hedeflerini tespit ve takip etmektedir.) Meteksan Savunma tarafından sanayileştirilen bu milli sonar sistemi MILGEM gemilerinde kullanılmaktadır.
Karinaya Monteli Sonar Sistemi
Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yer alan Araştırma Merkezi Komutanlığı tarafından ilk prototipi geliştirilen milli sonar sisteminin sanayileştirilme görevi Meteksan Savunma Sanayii A.Ş.’ye verilmişti. Üretilen sistemler projenin ilk iki gemisi olan TCG HEYBELİADA ve TCG BÜYÜKADA’da başarı ile kullanılmakta ve MİLGEM Projesi’nin devamı olan İ-Sınıfı Fırkateyn ve TF-2000 Hava Savunma Harbi Fırkateyn’i projeleri için de ürün yaşam döngüsü içinde iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına devam ediliyor. Bu platformlar için kullanıcı beklentileri ve teknoloji eğilimleri doğrultusunda geliştirilecek yeni nesil sonar sistemi önemli operasyonel üstünlüklere sahip ve uluslararası pazarda rekabet edebilir bir ürün olacak.
Su üstü gemilerinde mevcut ve sualtı hedeflerinin tespit ve takibi için kullanılan sonar sistemleri, muhtemel bir savaş sırasında gemiler için en önemli tehditlerinden olan denizaltı, mayın ve torpidolara karşı savunma harbinin temel bileşenini oluşturuyor.
Her Milgem Gemisi için
300 adet MST-01 Transdüser (288 adet Karkas üzerinde, 12 adet yedek)
50 adet Kolon Kablosu (36 adet Karkas üzerinde, 14 adet yedek)
1 Adet Karkas teslim edilmektedir.
Millî Sonar Deniz Birimi’nin, Gemi İçi Birimi’ne entegrasyonunda kullanılan ve yurt içinden temin edilemeyen bazı kablolar, kimyasal malzemeler ve sarf malzemeleri haricinde yurtdışı malzeme ve tedarikçi kullanılmamıştır. Transdüser üretim, test ve entegrasyon faaliyetleri tamamen millî imkanlarla ve yerli tedarikçileri ile Meteksan Savunma tarafından yapılmıştır.
Çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG ANADOLU'nun 2019'un ilk çeyreğinde suya indirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: @tcsavunma
#Millisavunma #Anadolu #Denizkuvvetleri
Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini de taşıyan test ve eğitim gemisi Ufuk Korveti denize indirildi. Sınıfının 5. gemisi olma özelliğini taşıyor.
Tam Boy: 99.5 mt
Genişlik: 14.4 mt
Deplasman: 2.400 ton
Hız:18+ knot
#Millisavunma #Savunmasanayii #DenizKuvvetleri #TSK
TUSAŞ'ın ANKA-2 (YFYK) platformunun ilk görüntüsü ( @SimsekGuntay) tarafından paylaşıldı.
Platform;
2 adet TEI PD-170 motoru
Aselsan CATS görüntüleme sistemi
Yerli SATCOM kullanacak.
750 kg faydalı yük taşıyabilecek.
25 bin ft irtifaya çıkabilecek.
TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği ATLAS AÖB, ilk defa yerli bir mühimmata entegre edilerek seyrüsefer, güdüm ve kontrol yeteneği kazandırılmış, entegrasyon testleri ile birlikte 300 adetlik başlangıç seviye ilk üretim için sipariş almıştır.
Kaynak: @SageTubitak
Sitede, Savunma Sanayi sektörüyle ilgili yerli firmaların milli imkânlarla geliştirdiği ürün ve projeleri görsel ağırlıklı olarak sizlere tanıtmaktayız.
Milli Savunma Sanayii ürün ve projelerini canı gönülden destekliyor ve firmalarımıza başarılar diliyoruz.
Sitemizde paylaşılan tüm bilgi ve görseller açık kaynaklardan temin edilmektedir.
Millisavunma.com