KEMENT Projesi, milli akıllı mühimmatlarda ve seyir füzelerinde kullanılmak üzere veri link terminali geliştirilmesine yönelik önemli bir teknoloji kazanım projesi olarak nitelendiriliyor. KEMENT Projesi ile keşif yapacak, gözetleyecek ve tehdit takip etmek için hava-hava ve hava-yer sistemleri arasında noktadan çok noktaya veriyi/görüntüyü aktarabilecek yetkinlikte bir veri link terminali üretim prototipinin geliştirilmesi amaçlanıyor.
Böylelikle ağ temelli harekâtın temelini oluşturan durumsal farkındalık yaratılacak. Karar vericilerin ağa dâhil olan tüm kaynaklardan gelen verileri değerlendirerek en uygun harekâtın planlanması ve hayata geçirilmesi mümkün olacak. KEMENT Projesi kapsamında geliştirilen veri bağı terminallerinin öncelikli olarak seyir füzelerinde ve F-16 uçaklarında kullanılması planlanıyor. Projenin tamamlanmasının ardından ise KEMENT veri bağı terminalleri, uzun mesafeden, elektronik harbe dayanıklı, yüksek hızlı taktik veri haberleşme ihtiyacı duyulan pek çok uygulama ve platformda kullanılabilecek bir yapıda olacak.
Seyir füzelerimizin taarruz gücünü, bekasını ve elastikiyetini arttırmak, hava-hava ve hava-yer sistemleri arasında noktadan çok noktaya veriyi/görüntüyü aktarabilme yetkinliğine sahip bir taktik veri bağı terminali prototipinin geliştirilmesini amaçlayan KEMENT Projesinde ön tasarım süreci 2016 yılında başarı ile tamamlandı.
1’inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, TÜBİTAK SAGE, Roketsan, TÜBİTAK BİLGEM ve Milsoft alt yükleniciliğinde, Meteksan Savunma tarafından yürütülen projenin ön tasarım aşamasında gerçekleştirilen 76 toplantı 600’den fazla işlem maddesi değerlendirmeye alındı. Bu kapsamda alt yükleniciler ile yakın koordinasyon gerektiren konulara özel çalışma grupları oluşturuldu. Projede süreç kritik tasarım ile devam edecek.
RF VERİ BAĞI VE SARMAL ANTEN
Ülke olarak geldiğimiz bu yetkinlik seviyesinin bir sonucu olarak, yüksek irtifa hava savunma sistemlerinde de uzun menzilli, yüksek veri hızlı (gerçek zamanlı/yakın gerçek zamanlı) ve güvenli veri bağları için hazırız.
KEMENT projesinin tamamlanmasından sonraki süreçlerde, geliştirdiğimiz taktik veri bağı terminalinin ihraç versiyonunu hazırlayarak, benzeri terminallere erişemeyen dost ve müttefik ülkelerde önemli ihracat potansiyeli yakalayacağımızı düşünüyoruz.
Meteksan “Türkiye’nin Veri Bağı Şirketi” olmak vizyonu ile çıktığı yolda yaptığı yatırımlar ve kazandığı bilgi birikimi neticesinde Dünya’da yüksek teknoloji içeren askeri haberleşme sistemleri geliştiren sayılı şirketler arasında yerini almış bulunuyor.
Çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG ANADOLU'nun 2019'un ilk çeyreğinde suya indirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: @tcsavunma
#Millisavunma #Anadolu #Denizkuvvetleri
Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi olma özelliğini de taşıyan test ve eğitim gemisi Ufuk Korveti denize indirildi. Sınıfının 5. gemisi olma özelliğini taşıyor.
Tam Boy: 99.5 mt
Genişlik: 14.4 mt
Deplasman: 2.400 ton
Hız:18+ knot
#Millisavunma #Savunmasanayii #DenizKuvvetleri #TSK
TUSAŞ'ın ANKA-2 (YFYK) platformunun ilk görüntüsü ( @SimsekGuntay) tarafından paylaşıldı.
Platform;
2 adet TEI PD-170 motoru
Aselsan CATS görüntüleme sistemi
Yerli SATCOM kullanacak.
750 kg faydalı yük taşıyabilecek.
25 bin ft irtifaya çıkabilecek.
TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği ATLAS AÖB, ilk defa yerli bir mühimmata entegre edilerek seyrüsefer, güdüm ve kontrol yeteneği kazandırılmış, entegrasyon testleri ile birlikte 300 adetlik başlangıç seviye ilk üretim için sipariş almıştır.
Kaynak: @SageTubitak
Sitede, Savunma Sanayi sektörüyle ilgili yerli firmaların milli imkânlarla geliştirdiği ürün ve projeleri görsel ağırlıklı olarak sizlere tanıtmaktayız.
Milli Savunma Sanayii ürün ve projelerini canı gönülden destekliyor ve firmalarımıza başarılar diliyoruz.
Sitemizde paylaşılan tüm bilgi ve görseller açık kaynaklardan temin edilmektedir.
Millisavunma.com